A kandalló optimális elhelyezése

máj 17, 2022 | Blog

Egy kandalló igazán elegáns vagy modern és designos eleme lehet otthonunknak, azonban mielőtt kiválasztjuk az ízlésünknek megfelelő darabot, érdemes végig gondolni néhány szempontot az elhelyezés tekintetében.

A legfontosabb elhelyezési szempontok:

  • Funkció: Amennyiben funkciója is lesz a kandallónknak, azaz fűtünk vele, érdemes olyan helyre építeni, ahol a legoptimálisabb a hőáramlás és a szellőztető rendszer maximálisan megoldható a biztonsági feltételeknek és előírásoknak megfelelően, hiszen megannyi baleset veszélyes helyzet adódhat egy-egy rosszul telepített fűtőrendszerből.
  • Esztétika: Attól függetlenül, hogy fűtő szerepet is ellát a kandalló vagy csak dekorációs elemként telepítjük otthonunkba, alaposan végig kell gondolni hova helyezzük el. Az elsődleges szempont a helyi adottság, hiszen ehhez kötve vagyunk, ezért érdemes a leginkább helytakarékosabb lehetőségeket felkutatni, például bevéshetjük a falba, vagy előre betervezhetjük egy-egy tartóelembe. Továbbá fontos szempont a megfelelő stílus kiválasztása, amely tökéletesen illeszkedik lakásunk hangulatához és nem csupán kiegészíti, de emeli is a komfortérzetet.

Tekintse meg cégünk kandalló kínálatát, melyben biztosan megtalálja az ízlésének és igényeinek legmegfelelőbb darabot! Varázsolja egyedivé és elegánssá otthonát kandallóval!