Csempekandalló

Csempekandalló, a tökéletes ötvözet

Csempekandalló segítségével a kandalló és a cserépkályha előnyeiről sem kell lemondani, és mi mindezt egyedivé is varázsoljuk!

Ha igazán kényelmes otthont szeretnénk teremteni magunknak, nagy gondot kell fordítanunk a fűtésre, azonban a kérdés sokkal összetettebb, mint azt elsőre gondolnánk. Az egyre dráguló energiaárak mellett remek alternatívát kínálnak a hagyományos fűtőberendezések, melyek napjainkban ismét virágkorukat élik. A kandallónak és a cserépkályhának is megvan a maga előnye, de akkor is akad lehetőségünk, ha egyik sem felel meg teljesen az elképzeléseinknek. Létezik ugyanis egy harmadik, kevésbé ismert fűtőberendezés, ami lényegében az előbbi kettő legjobb tulajdonságait ötvözi. Nézzük, mi is az a csempekandalló, és milyen érvek szólnak mellette!

A csempekandalló működésének lelke a kandalló-tűztérbetét, amit csempeburkolat vesz körül, így megjelenését tekintve a cserépkályhához hasonló, tüzeléstechnikai tulajdonságait illetően mégis más. Ezzel a fűtőberendezéssel rövid idő alatt kellemes meleget varázsolhatunk otthonunkban, hiszen mindössze fél órára van szükség ahhoz, hogy elérje üzemi hőmérsékletét. Ahogy befűtünk, a csempeburkolat fokozatosan átmelegszik, és hosszú ideig, nagyjából 4-5 órán keresztül megtartja a hőmérsékletet. Ez azt jelenti, hogy a csempekandallót akkor érdemes választanunk, ha gyorsan szeretnénk befűteni, viszont életvitelünk nem teszi lehetővé, hogy közel azonos időben fűtsünk be minden nap. Jó választás továbbá akkor, ha nem napi gyakorisággal kívánjuk használni a kandallót, vagyis ha nem az otthonunkba, hanem például nyaralóba, hétvégi házba keresünk fűtőberendezést. Ám ez még nem minden, felépítésének köszönhetően ugyanis a csempekandalló további pozitívumokat tartogat számunkra.

A csempekandalló építés egyik legnagyobb előnye, hogy a kész fűtőberendezés tömege lényegesen kisebb, mint a cserépkályháé, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy szélesebb körben alkalmazható. Míg a cserépkályha építés akadályba ütközhet akkor, ha otthonunkban az aljzat vagy a födém teherbírása nem megfelelő, addig a csempekandalló szinte bárhova kerülhet, hiszen az körülbelül fele akkora súllyal bír. Nem kell számolnunk továbbá azzal sem, hogy idővel átrakásra szorul fűtőberendezésünk, a cserépkályhával ellentétben ugyanis a csempekandalló nem igényel ilyen jellegű felújítást. Ha ügyelünk arra, hogy mivel és hogyan fűtünk, illetve gondot fordítunk időnként a karbantartásra, lényegében örökéletűnek tekinthetjük, vagyis befektetésünk garantáltan megtérül. Van azonban még egy szempont, amit nem vehetünk figyelmen kívül, ha csempekandalló építés mellett döntünk, ez pedig a megjelenés.

Ahogy a cserépkályhánál, úgy a csempekandalló esetében is a burkolat adja meg az esszenciát, a kályhacsempe teszi egyedivé és különlegessé a fűtőberendezést. Bármilyen stílust álmodunk meg, biztosak lehetünk benne, hogy meg tudjuk valósítani elképzelésünket, hiszen megannyi izgalmas variáció áll rendelkezésünkre a csempeburkolat tervezése során. A kályhacsempének van egy utánozhatatlan, nosztalgikus hangulata, mégsem kell a klasszikus irányt követnünk, ha valami másra vágyunk. A változatos szín- és mintavilág egészen modern megjelenést is lehetővé tesz, így ha otthonunkat letisztultság jellemzi, akkor is megtaláljuk számításunkat a csempekandalló választásával. Abban az esetben, ha a kandalló-tűztérbetét nagy, látványos üvegajtóval készül, magunkénak tudhatjuk azt az idilli hangulatot is, amit csak az élő tűz adhat meg. Testünk-lelkünk átmelegedhet a legzordabb téli napon is, ha leülünk egy kicsit a kandalló közelében, élvezzük a meleget és figyeljük a lángnyelvek sejtelmes táncát.

Ahogyan a kandalló és a cserépkályha, úgy a csempekandalló tervezése is nagy figyelmet érdemel annak érdekében, hogy a funkciót és a megjelenést illetően is elégedettek legyünk. Okosan kell megtervezni a rendszert, kiválasztani a kandalló-tűztérbetét, az elhelyezést és a méretezés tekintve is otthonunk sajátosságaihoz, illetve fűtési igényeinkhez kell alakítani a fűtőberendezést. Az ízlésünk sem szorulhat háttérbe, a végeredmény akkor lesz tökéletes, ha a csempeburkolat minden egyes eleme illeszkedik abba a koncepcióba, amit megálmodtunk.

Ha Ön is egy olyan fűtőberendezésre vágyik, ami minden szempontból egyedi, mi segítünk valóra váltani az elképzeléseit! Tervezünk és építünk kandallót, valamint cserépkályhát is, ha Ön a kettő tökéletes ötvözetét szeretné viszontlátni otthonában, a csempekandalló építést is szívesen vállaljuk. Partnereink segítségével bármilyen igénynek eleget tudunk tenni a kandalló-tűztérbetét, valamint a csempeburkolat terén is, szakértelmünknek köszönhetően pedig mindezeket egy tökéletes fűtőberendezés formájában keltjük életre az Ön otthonában. Egy időtálló berendezést és különleges hangulatot vásárol, ha úgy dönt, hogy a csempekandalló az Önnek való választás és ránk bízza a tervezést, kivitelezést.

Fedezze fel referenciáinkat, gondolja át, mi tetszik Önnek, és felmerülő kérdésit tegye fel nekünk bátran! Várjuk megkeresését elérhetőségeinken!