Cserépkályha

Cserépkályha építés, a sokoldalú megoldás

Cserépkályha építés a legnagyobb szakértelemmel, hogy a fűtőberendezés hatékony, gazdaságos és nem utolsó sorban dekoratív legyen!

Alapvető elvárásunk, hogy otthonunk kellemesen meleg legyen a leghidegebb téli napokon is, azonban az, hogy ehhez milyen fűtőberendezést választunk, már nem ennyire kézenfekvő. A legtöbben megszoktuk, hogy gázzal fűtűnk, mert hazánkban ez a legelterjedtebb megoldás, ám ha jobban belegondolunk, hogy ez milyen költségekkel jár, hamar rájövünk, hogy korántsem ez a legkedvezőbb. Az sem biztos, hogy érdemes az innovatív technológiák felé indulni, helyettük dönthetünk úgy, hogy a hagyományos megoldásokat választjuk, melyekben sokkal több érték rejlik, mint azt elsőre gondolnánk. A szilárd fűtés leggazdaságosabb formáját tudhatjuk magunkénak és egyben egy nosztalgikus hangulatú, különleges berendezési elemmel gazdagíthatjuk otthonunkat, ha a cserépkályha építés mellett döntünk. Tekintsük át, mi az oka annak, hogy ez a tradicionálisnak tekinthető megoldás egyre több modern otthonban kap helyet!

Elsőként a cserépkályha kiváló hatásfokát érdemes kiemelnünk, ami a fűtőberendezés kialakításának köszönhető. A kulcs a füstjárat, ami kifejezetten hosszú, így a tűztérben keletkező égéstermék sokáig meleg marad, ez idő alatt pedig folyamatosan hőt ad át környezetének, tehát fűt. A cserépkályhák jelentős tömege szintén hozzájárul ahhoz, hogy otthonunkban folyamatosan kellemes meleg uralkodjon, hiszen a fűtőberendezések nagy mennyiségű energiát tárolnak. A hőtárolás akár 12 óra is lehet, ebből pedig nem csak az következik, hogy a cserépkályhák remekül teljesítenek, hanem az is, hogy alacsony a fűtőanyag igényük. Ez egyfelől kényelmes, hiszen viszonylag ritkán kell fát rakni a tűztérbe, másfelől pedig ez az oka annak, hogy rendkívül költségtakarékosak. Mindezekből következik, hogy a cserépkályha előnyei akkor érvényesülnek igazán, ha folyamatosan használjuk, hiszen így rövid felfűtési idővel számolhatunk.

Ezek ismeretében nem meglepő, hogy ismét egyre többen választják a cserépkályha építést, a hatékony és gazdaságos üzemelés mellett azonban van még egy nagyon fontos érv, ami mellette szól. Nem lehet ugyanis szó nélkül hagyni azt a lenyűgöző látványt, amit egy ilyen fűtőberendezés biztosít. Bár a kandallóval ellentétben itt kevésbé érvényesül az élő tűz szépsége és hangulata, önmagában a cserépkályha megjelenése is lenyűgöző, ráadásul nem csak a formát, hanem a burkolatot tekintve is végtelennek tetsző lehetőségünk van. A kályhacsempék rendkívül változatos kínálatban kaphatóak, így bármilyen színeket és mintákat szeretnénk viszontlátni otthonunkban, meg fogjuk találni azokat a változatokat, amik elnyerik tetszésünket.

A cserépkályha a maga tekintélyes méretével a nappali vagy a hálószoba karakteres berendezési elemévé válik majd, ezért érdemes a dizájnt illetően is okosan tervezni és figyelni arra, hogy a fűtőberendezés jól illeszkedjen meglévő bútorainkhoz. És hogy meddig számíthatunk majd erre a sokoldalú fűtőberendezésre?

Ha a szakemberek javaslatait szem előtt tartva használjuk, rendszeresen tisztítjuk és karbantartjuk a cserépkályhát, akár 20 éven át élvezhetjük előnyeit. Ügyelnünk kell arra, hogy megfelelő méretű, mennyiségű és ami a legfontosabb, mindig száraz fát használjunk a tüzeléshez, fontos továbbá az is, hogy optimális mennyiségű levegőt engedjünk az égéshez. A rendeltetésszerű használat tehát kulcsfontosságú tényező, de előbb vagy utóbb elérkezik az cserépkályha átrakás ideje, ami lényegében egy teljes körű felújításnak tekinthető.

Abban az esetben, ha mindig ügyelünk arra, hogy helyesen használjuk a kályhát, az akár 20 évig is képes kifogástalanul működni, mielőtt a cserépkályha átrakás szükségessé válik. Azonban természetes jelenség, hogy a járatokban korom rakódik le, ami az évek múlásával oda vezet, hogy a kályha hőtároló képessége és teljesítménye jelentősen romlik. Amikor ezt tapasztaljuk, feltétlenül szakemberek segítségére van szükségünk, hiszen éppen a fűtőberendezés legfontosabb előnyeit veszítjük el így. Szerencsére a cserépkályha átrakás biztos megoldást jelent a problémára, a szakszerű munkát követően a fűtőberendezés ismét hosszú éveken át fog szolgálni minket és a jól megszokott módon, megbízhatóan, gazdaságosan fog üzemelni.

Felkeltette érdeklődését a cserépkályha építés lehetősége? Netán már régóta büszke tulajdonosa egy ilyen fűtőberendezésnek, és most elérkezettnek látja az időt a cserépkályha átrakásra? Cégünk éppen úgy segítséget tud nyújtani a tervezésben és kivitelezésben, mint a felújításban, vagyis a rakásban! Szakmai tapasztalatunknak és remek partnereinknek köszönhetően bármilyen elképzelést meg tudunk valósítani az építés és a burkolás terén egyaránt. Ha tanácstalannak érzi magát, hogy milyen legyen a cserépkályha, böngésszen bátran referenciáink között, és álmodja meg az Ön számára tökéletes változatot!

Ha nem szeretné többé kiszolgáltatni magát a gázszolgáltatónak, helyette arra vágyik, hogy egy hatékony és gyönyörű cserépkályha legyen otthona éke, lépjen velünk kapcsolatba!